Welkom op de website van Kindertandarts Boxtel, verwijspraktijk voor kindertandheelkunde.
Uw kind kan bij ons terecht voor specialistische zorg als het is doorverwezen door een andere zorgverlener. Meestal is dit de reguliere tandarts, soms ook de huisarts of het consultatiebureau.

Verwijzing vindt plaats als sprake is van een behandelprobleem. Bijvoorbeeld als uw kind  opziet tegen een behandeling of gewoon omdat uw kind nog erg jong is. Dan kan een kindertandarts uitkomst bieden.

Kindertandarts Boxtel, verwijspraktijk voor kindertandheelkunde, is gevestigd aan de Bosscheweg 56A in Boxtel. De kinderpraktijk is in 2012 gestart door Irene Cox.  Na haar studie tandheelkunde heeft zij zich gedifferentieerd tot tandarts-pedodontoloog via een speciale driejarige opleiding in Amsterdam. Irene heeft daarna 6 jaar in Utrecht gewerkt bij “Nieuwe Helden”, ook een verwijspraktijk voor kindertandheelkunde.
Inmiddels werken we samen in een gezellig team met 4 tandarts-pedodontologen, een kindertandarts, een mondhygiëniste, een kinderpsycholoog, een logopediste, 4 preventie-assistentes en nog 2 tandartsassistentes.

Ongeveer 60 tandartsen in Nederland hebben een officiële erkenning als tandarts-pedodontoloog. Zij zijn te vinden in het register van de Nederlandse Vereniging voor Kindertandheelkunde (www.nvvk.org). Via een systeem van visitatie en herregistratie wordt de kwaliteit van de tandartsen in dit register continu bewaakt.

In overleg met u en uw reguliere tandarts nemen wij de behandeling tijdelijk over. We zorgen ervoor dat uw kind zich op zijn of haar gemak gaat voelen en op een prettige manier behandelbaar wordt. Hierna wordt uw kind terugverwezen naar uw eigen tandarts. Daarnaast begeleiden we ouders en kinderen op weg naar een betere mondgezondheid, zodat zij na behandeling hopelijk alleen nog maar voor controle naar een tandarts hoeven.

Op deze website vindt u meer informatie over onze praktijk en onze werkwijze.